Новогодишен концерт на ЗЏМ биг бенд и Луис Бонила!

 

Новогодишен концерт на ЗЏМ биг бенд и Луис Бонила! Вистинско празнично уживање за љубителите на латино џез призвукот и познавачите на добриот џез. 

 

Луис Бонила е реномиран американски џез тромбонист, по потекло од Костарика. Тој е повеќекратен добитник на Греми награди, продуцент, композитор, аранжер и професор. Низ плодната кариера на бројни изданија остварува соработки со некои од најголемите имиња во историјата на џезот: Вангард џез оркестра, Мингус биг бенд, Мекој Тајнер, Дизи Гилеспи, Лестер Боуви, Том Харел, Фреди Хабард, Аструд Гилберто, Вили Колон и Тошико Акијоши. 

 

Не пропуштајте го последниот настан на ЗЏМ биг бенд за 2022 година!

 

Цената на билетот е 1000 денари.