Замир Кабо

pijano koncert

 Замир Кабо - пијано (Албанија)

09 Август 2012, Св. Софија, почеток 21 часот

Програма: Хајдн, Шуман, Бах, Стравински

Роден е во Тирана каде почнува да учи пијано уште на многу рана возраст. Дипломира на факултетот за музичка уметност во Скопје, во класата на Борис Романов. Во моментов, Кабо е професор на Академијата за уметности во Тирана.

Цената на билетите изнесува 300 денари.