Вишновата Градина

Ревија на битолски претстави во Македонската Опера и Балет.
Од 06 до 13 ти Јуни, секој ден со почеток во 20:00 часот.

bitolski teatar vo mob

 „Вишновата градина“ е последното дело на рускиот автор, Антон Павлович Чехов,
кој во својот творечки опус секогаш пишувал за несреќните, неуспешните,
но значајни луѓе во општеството.

Режија: Звездана Ангеловска

Во претставата играат: Снежана Коневска Руси, Кристина Ласовска, Сашко Коцев, Томе Витанов, Гораст Цветковски, Никола Ристановски, Александар Шехтански, Кирил Коруновски, Благица Трпковска, Сашка Димитровска и Валентин Костадиновски. 

Билети преку продажната мрежа на Купи Карти За Се, по цена од 250 денари.

  06.06.2012 (среда)
  МОБ, почеток 20:00 часот