The Pillowman by Martin Mcdonagh

Ако не беше драма, ниту сон, можеби требаше да биде тоа што е. Одење. Се поназад и подлабоко во митската гора.
Одеднаш се сопнуваме на нешто. Ковчежето! Ковчежето - дрвено, темно, со натпис: "Човечка тајна". Но каде е клучот?

pretstava vo ohrid 

Човекот перница од Мартин Мек Донах (Ирска)

Режија: Јавор Грдев
Сценографија: Никола Тороманов
Музика: Калин Николов
Костими: Никола Тороманов
Превод: Искра Николова

Улоги: Пенко Господинов, Михаил Мутафов, Стојан Радев, Никола Мутафов, Јован-Мика Димитров


30 Јули 2012, Центар за култура "Григор Прличев", почеток 21 часот.

Цената на билетите изнесува 300 денари.