Sven Vath

SVEN VÄTH WORLD TOUR 2012 - THE YEAR OF THE DRAGON

tehno zabava

 

Сабота, 24 Ноември 2012 - Депо, Травничка 3, Савамала, Белгард, Србија.
warm-up Dj's: Дејан Миличевич, Тијана Тодорович...

SVEN VATH  ја започнал својата кариера како DJ во раните осумдесети во легендарните франкфуртски клубови Dorian Gray и Vogue, каде со неговата непредвидливост и отвореност кон различните музички стилови, стекнал армија обожаватели. Набргу по отоврањето на клубот Омен, кој пишува ново поглавје во германската клубска историја, во почетокот на деведесетите Sven Vath станува "најуспешен Dj на светот", кум на техното и единствената германска поп ѕвезда.

Билетите за престојниот концерт со вклучен превоз, можете да ги купите онлајн преку Купи Карти За Се, по цена од 2900 денари.