Сомнително лице

somnitelno liceСомнително лице од Бранислав Нушиќ
150та изведба, 01 април 2017 од 21:00 часот, Македонски Народен Театар

Режисер: Синиша Евтимов
Соработник на режисерот: Бојан Трифуновски
Драматурзи: Илинка Црвенковска, Братислав Димитров
Сценограф: Љубиша Јовановски
Костимограф: Лира Грабул
Композитор: Мирко Попов
Инспициент: Никола Кимовски

Времетраење: 150 минути
Пауза: Не
Сцена: Голема

Актерска екипа:

Александар Микиќ – Јеротие Пантиќ
Оливер Митковски – Виќа
Софиа Насевска Трифуновска – Марица
Никола Ристановски – Алекса Жуњиќ
Нино Леви – Таса
Иван Петрушевски (Ванчо) – Милисав
Магдалена Ризова Черних – Анѓа
Сашко Коцев – Чорбаџи Миладин
Гораст Цветковски – Ѓока
Емил Рубен – Жика

 

 

 

 mnt mapa

 

Купи Карти За Се забранува било какви превземања на текстови и слики од оваа веб страна.
Сите превземања кои се без дозвола на Купи Карти За Се, ќе се сметаат за нелегални и
ќе бидат предмет на соодветна легална процедура!