Smoke Mardeljano

 

 

Неговиот моќен и уникатен стил и енергичните настапи во живо го прават неприкосновен владетел во стилот!!!

SMOKE MARELJANO е дечко од Белградскиот асфалт со исклучително тешка животна приказна, која испливува на површина во неговите лирики каде преовладува гнев и револт кон системот и општеството.
Досега има издадено едно EP и три албуми. Соработувал со бројни рап музичари во регионот, пред се Сиам и Прти Бе Ге, Тимбе, Бвана, Струкa, Ирс и многу други. Одржува концерти низ цела поранешна Југославија. Тој е член на хип хоп групата Мрак Клан заедно со Повел, Киз и Џибони.

Во сабота на 4 јуни го гледаме и слушаме со настап во Скопје, на стадионот на АРМ со почеток од 20 часот.

Влезниците по промотивна цена од 550 денари Во Југотон и продажната мрежа КУПИ КАРТИ ЗА СЕ!