SKOPJE JAZZ FESTIVAL 2013

Во периодот од 17 до 21 октомври ќе се одржи 32 издание на Скопскиот џез фестивал. Богатата програма на фестивалот е распредела во 5 фестивалски вечери, на кои ќе настапат реномирани музичари од САД, Велика Британија, Европа и Јужна Америка.

jazz festival17 Октомври
МОБ, 20:00ч
Evan Parker / Zlatko Kaucic
Get the Blessing

18 Октмоври
МОБ, 20:00ч
Sidsel Endresen & Stian Westerhus
The Abercrombie quartet

City Hall, 24:00ч
Reut Regev's R*time

19 Октомври
Универзална сала, 20:30ч
"Balkan fever" with Kristjan Jarvi & Macedonian philharmonic orchestra
feat Vlatko Stefanovski, Miroslav Tadic & Theodosii Spassov

City Hall, 24:00ч
Nicola Conte Combo

20 Октомври
Универзална сала, 20:00ч
Roscoe Mitchell Trio
Harriet Tubman & Cassandra Wilson Present "Black Sun"

City Hall, 24:00ч
Peter Evans Zebulon Trio

21 Октомври
Универзална сала, 20:00ч
Ibrahim Maalouf Illusions
Dave Holland Prism

City Hall, 24:00ч
Rob Mazurek & Sao Paulo Underground

Билетите за овогодинешното издание на Skopje Jazz Festival можете да ги најдете во музичката продавница Пола Југотон, ГТЦ 1 кат или да ги купите онлајн преку нашата веб страна.
Замената на онлајн ваучерите за реални карти се прави на билетарите на местата на концертите, на денот на истите, најрано еден саат пред нивниот почеток.