Skopje Whiskey fest 1.0

SKOPJE WHISKEY FEST 1.0
22, 23 ноември, Skopje Marriott Hotel

Виски Фестивалите се оддржуваат скоро во сите поголеми метрополи од нашето опкружување и глобално. Оваа есен Скопје ќе се вброи во тоа друштво и ќе го има својот прв Whiskey Fest. СКОПЈЕ ВИСКИ ФЕСТ е настан кој ќе му додаде вредност на градот убав како метропола која нуди префинети содржини за квалитетно секојдневие. Овој фестивал e наменет да го подигне нивото на виски културата и да го поддржи виски сегментот во нашата земја, a воедно да влијае позитивно на изборот и зголемувањето на виски понудата на продажните рафтови. Пo SKOPJE WHISKEY FEST Скопје ќе биде додадено на мапата на градови во кои се одржуваат виски фестивали.

Еден податок за организаторот – БОТТЕГА ЕВЕНТИ:

По спроведеното истражување и по примерот на регионалните и интернационалните виски фестивали, со голема поддршка на организаторите на WHISKEY FEST SOFIA и по стекнатото искуство од одржаното предиздание на SKOPJE WHISKEY FEST, во рамките на the GENTLEMEN’S EXPO ’19, конечно се ублажи климата за прв пат кај нас да се одржи премиерното издание 1.0 на SKOPJE WHISKEY FEST.

На Skopje Whiskey Fest 1.0 ќе имате можност на едно место да дегустирате над 30 различни брендови виски, сингл малтови, бурбони и да доживеете несекојдневно виски искуство.

На SKOPJE WHISKEY FEST 1.0 ќе бидат претставени виски пијалоци, сингл малтови, бурбони од повеќе дестилерии и области на производство - некои се добро познати за публиката, а некои се ретки и специфични и со сигурност ќе побудат особен интерес кај познавачите на виски пијалоците и ентузијастите.

Детални информации за фестивалот на www.skopjewhiskeyfest.mk

КОНЗУМИРАЈТЕ ОДГОВОРНО! DON'T DRINK & DRIVE!

Организатор: Боттега Евенти

НАЈЧЕСТИ ПРАШАЊА

КАДЕ ЌЕ СЕ ОДРЖИ СКОПЈЕ ВИСКИ ФЕСТ?

– SKOPJE MARRIOTT HOTEL

КОГА И ВО ВО КОЕ ВРЕМЕ ЌЕ СЕ ОДРЖИНАСТАНОТ?

– ПЕТОК, 22 НОЕМВРИ, 18.00 –24.00 ЧАСОТ

– САБОТА, 23 НОЕМВРИ, 17.00 –24.00 ЧАСОТ

ЦЕНОВНИK НА КАРТИ ЗА ПОСЕТИТЕЛИ: 

РЕГУЛАРНА КАРТА 500ден

Карта за посетители на Skopje Whiskey Fest, која вклучува 5 кредити за дегустација (по 20мл)

Во вредноста на картата е вклучена и брендирана чаша Skopje Whiskey Fest

GOLDEN КАРТА 1000ден

Карта за посетители на Skopje Whiskey Fest, која вклучува 6 регуларни кредити и 4 "Golden" кредити за дегустација на премиум виски

Во вредноста на картата е вклучена и брендирана чашка Skopje Whiskey Fest

1H PRE ENTRANCE TICKETS 2000ден

 (КАРТИ ВО ОГРАНИЧЕН БРОЈ)

 Овозможен влез 1 час пред официјалниот почеток на настанот

 Карта за посетители на Skopje Whiskey Fest, која вклучува 6 кредити и 4 "Golden" кредити за дегустација на премиум виски

 Во вредноста на картата е вклучена и брендирана чаша Skopje Whiskey Fest

 КАРИТЕ ЌЕ ИМААТ ВРЕДНОСТ ВО ДЕГУСТАЦИИ КАКО ГОЛДЕН КАРТИТЕ И СЛЕДНИВЕ ДОПОЛНИТЕЛНИ ПОВОЛНОСТИ:

-ОВОЈ ЧАС Е ОВОЗМОЖЕН СО ЦЕЛ ПОГОЛЕМА КОНЦЕНТРАЦИЈА НА ПРОФЕСИОНАЛЦИТЕ ВО ОВОЈ СЕГМЕНТ И ЌЕ ОВОЗМОЖИ ПОЛЕСНА ИНТЕРАКЦИЈА -НА ПОСЕТИТЕЛИТЕ СО ГЛАВНИТЕ ПРИСУТНИ ДОМАШНИ И СТРАНСКИ СУБЈЕКТИ НА ВИСКИ ФЕЛАТА КОИ ЌЕ БИДАТ ЗАДОЛЖЕНИ ДА ПРИСУСТВУВААТ ВО ОВАА СААТНИЦА;

-НА СТРАСНИТЕ ЉУБИТЕЛИ И ЕНТУЗИЈАСТИ ЌЕ ИМ БИДЕ ОВОЗМОЖЕНО ПОРЕЛАКСИРАНО РАЗГЛЕДУВАЊЕ И ДЕГУСТАЦИЈА НА ВИСКИ;

-ПОЗАДИ ВИСКИ ПУЛТОВИТЕ ОСВЕН ОФИЦИЈАЛНИТЕ ВИСКИ ПРЕЗЕНТЕРИ ЌЕ СТОЈАТ И ГЛАВНИТЕ ПРЕТСТАВНИЦИ НА БРЕНДОВИТЕ И/ИЛИ ДОСТАПНИТЕ БРЕНД АМБАСАДОРИ СО КОИ ПОЛЕСНО ЌЕ МОЖЕТЕ ДА СТАПИТЕ ВО КОНТАКТ И ДА ИМ ПОСТАВУВАТЕ ПРАШАЊА.

-ДЕГУСТАЦИЈА НА СПЕЦИФИЧНИ ПРОИЗВОДИ ОД ВИСКИ;

-LIVE STREAMING STORY СО МОДЕРАТОР ДИРЕКТНО ПРЕНЕСУВАНО НА ОФИЦИЈАЛНАТА ИНСТАГРАМ СТРАНА.

 MASTER CLASS 1 1000ден

(18.00h-19.30)

“Singleton - The upstream swimming whisky"

Предавач: Nikolay Neykov, Reserve Ambassador for DIAGEO

Тема: The Singleton - Перфектни комбинации на храна и сингл малт шкотско виски

Опис: Прекрасно гастрономско искуство преку совршени комбинации на Singleton (12YO, 15YO, 18YO) и храна.

Општо: (Мастер класовите се организирани во посебни училници во Skopje Marriott hotel за ограничен број на учесници - 25, во рамките на Skopje Whiskey Fest 1.0. Предавачи на мастер класовите се букирани регионални и интернационални бренд амбасадори. Освен следењето на предавањата, на овие часови се дегустираат различни видови на виски и се демонстрираат различни начини на дегустација. За овој мастер клас предвиден е и whiskey food pairing.

 MASTER CLASS 2

(20.00h-21.30) 

 

“Jack Daniels family of brands”

Предавач: Filip Pletes- Brand Advocacy Manager West Balkan

Тема: Jack Daniels низ приказни и тејстинг

Опис: Од секогаш ве интересирале тајните на едно од најстарите виски во Америка? Придружете се со нашиот Brand Advocacy Manager Filip Pletes во откривање на Jack Daniels низ приказни и тејстинг, а исто така и за самиот Jack Daniels, човекот кој стои позади овој легендарен бренд.

Општо: Мастер класовите се организирани во посебни училници во Skopje Marriott hotel за ограничен број на учесници - 25, во рамките на Skopje Whiskey Fest 1.0. Предавачи на мастер класовите се букирани регионални и интернационални бренд амбасадори. Освен следењето на предавањата, на овие часови се дегустираат различни видови на виски и се демонстрираат различни начини на дегустација.

КАДЕ ЌЕ СЕ ОДРЖУВААТ МАСТЕР КЛАСОВИТЕ И ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧУВА НА НИВ?

МАСТЕР КЛАСОВИТЕ ЌЕ СЕ ОДРЖУВААТ ВО ОБЕЗБЕДЕНАПОСЕБНА УЧИЛНИЦА ДО 25 УЧЕСНИЦИ. ПРЕДАВАЧИ НА МАСТЕР КЛАСОВИТЕ СЕ БУКИРАНИ ДОМАШНИ И ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ПРЕЗЕНТЕРИ ИЛИ БРЕНД АМБАСАДОРИ.

ОБИЧНО НА СЕКОЈ МАСТЕР КЛАС ОСВЕН СЛЕДЕЊЕТО НА ПРЕДАВАЊЕТО СЕ ДЕГУСТИРAАТ РАЗЛИЧНИ ВИДОВИ НА ВИСКИ ИЛИ СЕ ДЕМОНСТРИРААТ РАЗЛИЧНИ НАЧИНИ НА ДЕГУСТАЦИЈА.

ПРОГРАМА И АТРАКЦИИ

 

ДЕГУСТАЦИЈА НА ВИСКИ

МАСТЕР КЛАСОВИ

ОТВОРЕНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ

PRE ENTRANCE HOUR

WHISKEY PATROL

FRIDAY OPENING NIGHT

SATURDAY CLOSING NIGHT

WHISKEY MOON

АТРАКЦИИ

WHISKEY RETAL SHOP

WHISKEY COCKTAILS STREET

SPIRITS STREET

МУЗИКА И ЗАБАВА

FOOD&WHISKEY PAIRING

WHISKEY MOLECULAR PRODUCTS

30 МИНУТИ ПРЕД ЗАТВОРАЊЕТО НА НАСТАНОТ, ОФИЦИЈАЛНО СЕ ПРЕЌИНУВААТ ВИСКИ ДЕГУСТАЦИИТЕ

АУКЦИЈА–ПОСЛЕДЕН ДЕГУСТАТОР

СИТЕ ОТВОРЕНИ ФЛАШИ ВИСКИ СЕ СОБИРААТ ВО КУТИЈА И СЕ ПРЕДМЕТ НА ЕДНОКРАТНО НАДДАВАЊЕ РЕЦИКЛИРАЊЕ НА ПРАЗНИ ФЛАШИ /

СКУЛПТУРА ЗА SKOPJE WHISKEY FEST 1.0 ОД ИСПИЕНИТЕ И РЕЦИКЛИРАНИ ФЛАШИ ВИСКИ

ОФИЦИЈАЛНАТА ПРОГРАМА ЌЕ БИДЕ ОБЈАВЕНА ВО НОЕМВРИ ‘19

Skopje WHISKY FEST- Правила на однесување за време на Skopje Whiskey Fest ‘19

Правилата на однесување се поставени од страна на организаторот на Skopje Whiskey Fest поради безбедноста и уживањето на сите присутни на настанот. Организаторите ќе се придржуваат до правилата на однесување за да се обезбeди  пријатна атмосфера за сите посетители/учесници во текот на Skopje Whiskey Fest. 

Со купување на карта за Skopje Whiskey Fest 2019, вие сте согласни да ги почитувате следните правила на однесување за времетраење на Skopje Whiskey Fest 2019. 

Skopje Whiskey Fest категорично ќе го промовира и поттикнувана одговорното конзумирање на алкохол од страна на сите посетители.

Законската граница за конзумирање на алкохол е 18 години. Организаторите имаат право да побараат лична идентификација за да се спречи присуство на лица под 18 години на настанот.

Настанот е посветен на виски, едукација, забава и уживање- се разбира во умерени количини. Во тој поглед, Skopje Whiskey Fest промовира квалитет наместо квантитет.

Ги советуваме посетителите да не дегустираат виски на празен стомак; ги охрабруваме посетителите да јадат пред и во текот на настанот.

Ги советуваме поетителите да пијат доволна количина на вода помеѓу дегустациите и да направат редовни паузи помеѓу секоја дегустација. Вода ќе биде достапна во доволна количина во текот на двата фестивалски дена на однапред определени позиции во салата каде ќе се оддржува настанот.

Организаторот ќе ангажира дополнително обезбедување за учесниците и изложувачите на фестивалот. Ги советуваме посетителите да се грижат за своите лични работи и да не ги оставаат истите без надзор. 

Нема да се служи алкохол на оние посетители кои изгледаат дека веќе имаат конзумирано повеќе алкохол од колку што е за нив подносливо.

Во случај на несоодветно однесување, или во случај на агресија, пијанство или непристојност, ќе бидете замолени да го напуштите фестивалот и нема да ви биде дозволен повторен влез.

 Во случај да бидете замолени да го напуштите фетивалот средствата за влез на настаот нема да ви бидат рефундирани.

Доколку сите се придржуваме до горенаведените правила на однесување, организаторите ви гарантираат несекојдневно искуство за паметење !