Skopje Jazz Festival

Скопскиот џез фестивал е еден од водечките музички настани во Република Македонија, со 30 годишна традиција и одлична репутација во Европа и во светот. Тој е еден од најдобрите џез фестивали во Европа. Фестивалот е основан далечната 1982 година. Во текот на годините, во својата програма ги има застапено сите постоечки џез стилови.
Овогодинешната програма на Скопскиот џез фестивал, е следнава:

19 Октомвриskopski jazz festival

МОБ, почеток 20 часот, 600 денари

 • Anthony Braxton Diamond Curtain Wall Quartet (САД)
 • Pierre DØrge & New Jungle Orchestra (Данска)

City Hall Center, почеток 24 часот, 300 денари

 • Le Sahel (Сенегал)

 

20 Октомври

МОБ, почеток 20 часот, 500 денари

 • Ricardo Herz Trio (Бразил)
 • Benavent - Di Geraldo - Pardo (Шпанија)

City Hall Center, почеток 24 часот, 300 денари

 • Anthony Joseph & The Spasm Band (ВБ)

 

21 Октомври

МОБ, почеток 20 часот, 500 денари

 • Malcolm Braff Trio (Швајцарија)
 • Atomic (Шведска/Норвешка)

City Hall Center, почеток 24 часот, 300 денари

 • Hidden Orchestra (ВБ)

 

22 Октомври

Универзална сала, почеток 20 часот, 600 денари

 • Pat Martino Trio (САД)
 • Ambrose Akinmusire (САД)

City Hall Center, почеток 24 часот, 300 денари

 • The Thing With Joe McPhee (Шведска/Норвешка/САД)

 

23 Октомври

Универзална сала, почеток 20 часот, 800 денари

 • Tomasz Stanko Quartet (Полска)
 • Miles Smiles featuring Wallace Roney, Larry Coryell, Rick Margitza, Joey Defrancesco, Darryl Jones and Omar Hakim (САД)

 

Блок влезницата за сите настани изнесува 2500 денари.

Билетите можат да се купат во музичката продавница Пола Југотон, ГТЦ 1 кат и онлајн преку Купи Карти За Се.