Skopje Dance Festival 2019

Напомена,

Испринтаните онлајн ваучери приложете ги на билетарата на летниот клуб Колосеум, каде што ќе добиете соодветни алки за влез на настанот.

Со почит,

ККЗС

SKOPJE DANCE FESTIVAL е мултимедијален електронски музички настан на кој, пред македоснската јавност се промовираат и презентираат најдобрите светски музички артисти од електронската денс музичка сцена.

Skopje dance festival во изминатите години успешно ја оствари својата цел, и кај нас во Македонија да се презентира и популаризира електронската денс музика, која како современ музички израз и творештво, базирано врз основа на развојот на технологијата, се здобива со се поголем број љубители на овој вид музика.
Идејата на SKOPJE DANCE FESTIVAL е продолжување и развој на електронската музичка сцена кај нас и поставување на градот Скопје на мапата на светската електронска сцена.
Овогодинешното 5то издание на Skopje dance festival ќе се оддржи на 08 Јуни.
Во рамките на фестивалот се планира органзирање на:
- изложби
- art bazar
-настапи на повеќе музички бендови
-Жонглерско акробатско здружение на граѓани Fuzzbubble Jaac
-Огнен перформанс

JULIAN JEWEIL 🇫🇷 | Drumcode | MINUS | FORM Music |
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
KOX 🇲🇰 | Soundscape records |
GEORGE ADI 🇬🇷 | SHIFT Digital Audio |
NENNAT OMEN 🇲🇰 | Soundscape records |
BODAN JAMAKOSKI 🇲🇰 | Audiobahn |
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬