Седрик Тибергјен

pijano koncert

 

 

The Daily Telegraph ќе напише: Постоеше леснотија и возвишеност, сериозност и шегобијност, моќен импулс и медитативна воздржаност. Тибергејн точно знаеше што сака да каже преку музиката и тоа го направи со комбинација на храброст, мисловност и инспирација.

Седрик Тибергјен - пијано (Франција)

Програма: Бетовен, Шуман, Шимановски, Дебиси

10 Август 2012, Св. Софија, почеток 21 часот

Седрик Тибергјен е еден од најзначајните претставници на модерниот француски пијанизам. Школуван на Националниот конзеравториум во Париз, тој е добитник на бројни меѓународни награди и признанија.

Цената на билетите изнесува 300 денари.