Scott Henderson Trio

scott handersen trioСкот Хендерсон е американски џез и блуз гитарист најдобро познат по неговата работа со бендот Tribal Tech. Во својата долгогодишна кариера има работено со голем број на дискографски куќи, вклучувајќи ги Passport Jazz, Blue Moon, Tone Center Records, Blues Bureau International...
Неговиот најнов соло проект Скот Хендерсон Трио се движи низ фанк и џез фузија музичките бранови збогатени со шрапнел рекорди. Ова трио, во кое уште членуваат басистот Џеф Берлин и тапанарот Денис Комори, го објавија албумот HBC октомври 2012 година
.

Во Скопје ќе настапат на 30 октомври, недела, во Дом на Арм, со почеток во 20:30 часот.

Билети во предпродажба преку продажната мрежа на Купи Карти За Се, по цена од 600 денари.

dom na armКупи Карти За Се забранува било какви превземања на текстови и слики од оваа веб страна.
Сите превземања кои се без дозвола на Купи Карти За Се, ќе се сметаат за нелегални и
ќе бидат предмет на соодветна легална процедура!