Охридско Лето Свечено Отварање

„РОМЕО И ЈУЛИЈА“ 
Вилијам Шекспир

Театарски ораториум
Режисер Дејан Пројковски,
Продукција на НУ„Охридско лето“ и
НУ„Народен театар“ Битола,
во копродукција со
НУ„Македонска Опера и Балет“,
театарот Вера Комисаржевска од
Санкт Петербург-Русија и
НУ„Народен театар“ Охрид.
Сцена: Антички Театар
Цена на карта: 1000 денари