Roger Waters - Софија

rok koncert na roger watersRoger Waters е лидер и основач на легендарните Pink Floyd.
Во 1979-та година го создава еден од најдобрите албуми на сите времиња The Wall.
Автобиографската рок опера е базирана на личните искуства на Waters и има достигнато мултиплатинест тираж во светот.
Ова спектакулрано шоу со многу аудио и визуелни ефекти, вклучувајќи го падот на Берлинскиот ѕид, летечки авиони и оживувањето на наставникот-марионета, доаѓа на балканот во Софија, на 30 август 2013 година.
Билетите за претстојниот концерт можете да ги купите во музичката продавница Пола Југотон, ГТЦ 1кат или онлајн преку Купи Карти За Се, по следниве цени:

PL1: 6100 ден
PL2: 5500 ден
PL3: 4850 ден
PL4: 4200 ден
PL5: 3600 ден
PL6: 3250 ден
PL7: 2500 ден

Организираниот превоз изнесува 1550 денари.