РК Металург Известување

Почитувани,

Ракометниот клуб  Металург донесе одлука продажбата на влезниците за четврт-финалниот натпревар против екипата на Киелце да започне во сабота, 13 април, во 12 часот, на сите продажни места на “КУПИ КАРТИ ЗА СЕ“, во Скопје и низ Републиката.

Почитувајќи го даденото ветување, имателите на сезонските карти и овојпат ќе имаат привилегирана можност да набават влезници за местата што ги поседуваа во текот на сезоната. Како доказ, треба да ја приложат влезницата од осминафиналниот натпревар против екипата на Динамо Минск. Да потсетиме, сезонските билети беа издавани за следните блокови: М1, М2, М3, М12, М13 и М14.
Рокот за промена на влезниците е од понеделник (8 април), во 12 часот, до четврток, 11 април, во 24 часот
.

Металург ги утврди и цените  на влезниците за средбата против Киелце. Земајќи ги предвид значењето на настанот (четврт-финале во Лига на шампионите), но и економската ситуација во земјата, утврдени се следните цени:

Б7, Б8 и Б9 – 250 ден.

Б2, Б3, Б4, Б5, Б6, Б10, Б11, Б12, Б14 ИБ15 – 400 ден.

М7, М8, М9 и М16 – 400 ден.

М1, М4, М12 и М15 – 600 ден.

М2, М3, М13 и М14 – 600 ден.