РК МЕТАЛУРГ - РК ВИВЕ ТАРГИ КИЕЛЦЕ - Натпреварот е РАСПРОДАДЕН!!!

Денеска беше забележана рекордна побарувачка...
Продажбата на влезниците за натпреварот започна во најавеното време, а истиот се распродаде за неполни 30 минути. Останува да го бодриме нашиот тим од трибините, во недела, 21 април, во 17 часот.


Продажбата на влезниците за четврт-финалниот натпревар против екипата на Киелце ќе започне в сабота, 13 април, во 12 часот, на сите продажни места на “КУПИ КАРТИ ЗА СЕ“, во Скопје и низ Републиката.

kosarkarski natprevar

Почитувајки го даденото ветување, имателите на сезонските карти и овојпат ќе имаат привилегирана можност да набават влезници за местата што ги поседуваа во текот на сезоната. Како доказ, треба да ја приложат влезницата од осминафиналниот натпревар против екипата на Динамо Минск. Да потсетиме, сезонските билети беа издавани за следните блокови: М1, М2, М3, М12, М13 и М14. Рокот за промена на влезниците е од понеделник (8 април), во 12 часот, до четврток, 11 април, во 24 часот.

Металург ги утврди и цените  на влезниците за средбата против Киелце. Земајки ги предвид значењето на настанот (четврт-финале во Лига на шампионите), но и економската ситуација во земјата, утврдени се следните цени:

 

shema od sala

 

Б7, Б8 и Б9 – 250 ден.

Б2, Б3, Б4, Б5, Б6, Б10, Б11, Б12, Б14 ИБ15 – 400 ден.

М7, М8, М9 и М16 – 400 ден.

М1, М4, М12 и М15 – 600 ден.

М2, М3, М13 и М14 – 600 ден.