"Почеток на народите" Јордан Плевнеш

ohridsko leto, dramski teatar

Она што го гледаш не е вистина,
Вистина е она што неможеш да го видиш,
Да го откриеш по цена на 
Животот пред смрт или по
Смрт. 

Драмски театар – Скопје, Р.Македонија

ПОЧЕТОК НА НАРОДИТЕ
Од Јордан Плевнеш

21.07.2012, Музеј "Залив на коските" Градиште, Охрид.

Режијa: Владо Цветановски
Музика: Константин Плевнеш

Улоги: Рубенс Муратовски, Игор Ангелов, Жарко Димоски, Трајанка Илиева, Бијлана Беличанец - Алексиќ...