Музика и танц

Пламенка Трајковска мали камерни состави ве покануваат на Новогодишни

концерти за деца со наслов Музика и танц.

На концертот децата ќе имаат можност да уживаат во класичната музика

наменета за танцување како менует, валцер и танго .

Тие ќе се запознаат со музиката на Бокерини, Моцарт, Бизе и други композитори.

Ќе настапи Пламенка Трајковска гудачки квартет и специјален гостин е Дедо Мраз.

19 декември, Дом на АРМ 11 и 13 часот.

Веб страна: www.plamenkamusic.webs.com

ФБ страна : https://www.facebook.com/klasikazadeca