Охридско Лето 2014 програма

Билети за настаните од овогодинешната програма на 54-то издание на Охридско лето, можете да најдете во музичката продавница Пола Југотон, во ГТЦ 1 кат.
12.07.2014
Свечено Отворање

Барбара Фритоли - сопран (Италија)
Лео Нучи - баритон (Италија)
Диригент: Луис Горелик (Аргентина) Македонска филхармонија

Антички Театар
Време: 21:00:00

Билет: 1000 Денари
13.07.2014 
„Офицерот Форстнер. Еден уметник на виенскиот југендстил на Балканот.“ Изложба на Леополд Форстнер (Австрија)
Сцена: Куќа на Робевци и Уранија
Време: 11:00:00

Матине на Елена Мисиркова - пијано (Македонија)

Сцена: Св. Софија
Време: 12:00:00

„Носталгија во црно бели рамки“

Сцена: Дирекција на НУ Охридско Лето
Време: 21:00:00

14.07.2014 

Елизавета Леонскаја - пијано (Русија)

Сцена: Св. Софија
Време: 21:00:00
Билет: 400 Денари
15.07.2014 

Балетска претстава „14 часа“

Сцена: Долни Сарај
Време: 21:00:00
Билет: 250 Денари
16.07.2014 

Театарска претстава „Отело“ од Вилијам Шекспир

Сцена: НУ Центар за култура „Григор Прличев“
Време: 21:00:00
Билет: 250 Денари

Претставување на новата театарска книга на Лилјана Мазова „Отворен круг“

Сцена: НУ Центар за култура „Григор Прличев“
Време: 23:00:00

17.07.2014

MozART Group - string quartet (Полска)

Сцена: Предворје на Св.Софија
Време: 21:00:00
Билет: 400 Денари