Обичнa Приказнa

bitolski teatar vo mobОбична приказна на многу едноставен начин зборува за смислата на човековото постоење, за заборавeните и потиснатите вредности заради кои единствено и вреди да се живее.

Тоа е приказна за љубовта која не е привилегија само на човекот туку право и на животните. Токму таа љубов, чиста во својата есенцијална форма го потсетува човекот на заборавeните животни вредности и му помага тие повторно да излезат на површина како би се спасил од самиот себе.”

Режија: Љупчо Ѓоргиевски

Играат:
Митко С.Апостоловски - Стопанот
Менка Бојаџиева - Стопанката
Маја Андоновска - Даша
Борис Чоревски - Соседот
Огнен Дранговски - Алексеј

Билети преку продажната мрежа на Купи Карти За Се, по цена од 250 денари.

08.06.2012 (петок)
МОБ, почеток 20:00 часот