NYE 2017

nye 2017

Оваа 2016та година се навршуваат 20 години од Македонската Psychedelic транс сцена.

Urban Dance / Digital Dance во соработка со нашите најголеми издавачки куќи - Bhooteshwara, Glowing flame и Forestdelic records, го сфатија како обврска одбележувањето на овие прекрасни 20 години.
Поради најголемата еуфорија решивме тоа да се случи на 31ви Декември, во склоп на Новогодишниот дочек. На 2 подиума во Младинскиот Културен Центар, на 31 декември ќе ве дочекаат 11 диџеи, најдоброто од Македонија заедно со двајца исклучителни гости кои ќе го направат дочекот на 2017 година едно незаборавно доживување.

Посветени сме да направиме едно искулирано дружење со врвни артисти и прекрасна публика.

Голема благодарност до сите вас кои на било кој начин ги уживавте овие прекрасни ”трансерски” години и ви посакуваме прекрасна музика, журки, љубов и пријателство во годините кои доагаат.

TALAMASCA- Dacru Rec
(special set - BRIEF HISTORY OF TRANCE,)
Убедливо најголемиот светски транс артист кога станува збор за мелодија и еуфорија

FUNGUS FUNK –Pixan/Sangoma rec/RUS
Убедливо најголемиот светски транс артист за потврда варијанта на она што го уживаме

YUDHISHTIRA –Forestedlic rec/MK
Врвно 'forest' доживување

IMAGINАRY SIGHT-Glowing Flame rec/MK
Врвна светска психоделија

BLISARGON DEMOGORON-Bhooteshwara rec/MK
Пионерот не само на домашниот туку без претерување пионерот и на светскиот 'dark' звук

KALA-Forestedelic Rec/MK
Моментот кога урбаната атмосфера станува природа

PHOBOS AZAZEL-Bhooteshwara rec/MK
За вистински некомпромисен старт на вечерта

TRY 2 FLY-BMSS rec/MK
Перфектен спој на Ying i Jang од трансот. Full on без кич и дарк за заљубени.

SATELLITE/Digital Dance/MK @ NAVIGATOR/Digital Dance/MK
Creme de la creme на сцената со врвни сетови од овие 20 години

BUSHAVA AZBUKA /Digital Dance
GOA flash back од првите магични години од трансот.

Претпродажба преку продажната мрежа на Купи Карти За Се низ државата по специјална цена за првите 200 влезници од 400 Ден, а потоа 500 Ден.