Нитаи Хершковиц

"Hershkovits is a genuine prodigy - still only in his mid-20s but already playing with relaxed authority."
The New York Times

 nitai

Израелскиот пијанист и композитор Нитаи Хершковиц, познат по својата виртуозна инструментална техника и фасцинантно длабока емоција, по настапот на Сараевскиот џез-фестивал, ексклузивно ќе допатува во Скопје, каде што ќе одржи солистички концерт. Хершковиц како најпрефинет соработник, четири години настапуваше со врвниот басист Авишаи Коен, со кого сними четири албуми, а изминатава година успешно ја гради својата солистичка кариера. Неговиот прв самостоен албум „ I Asked You a Question “ e еклектичен, посебен и автентичен спој на импровизациии и сопствени авторски композиции, кои продолжуваат да ја воодушевуваат публиката и критиката. Францускиот Jazz Magazine го нарекува “откритие”, додека британскиот UK Vibes го опишува како “восхитувачки промислена колекција на песни, освежувачки и поинаков во однос на многу актуелни издаднија на музичкиот пазар”. Се гледаме на 06 ноември во Дом на АРМ во 20:00 часот.

Картите се во продажба нa продажните места на Купи карти за се, online на www.kupikartizase.com, 400 денари.

www.nitaihershkovits.com

www.facebook.com/nitaihemusicdom na arm

Купи Карти За Се забранува било какви превземања на текстови и слики од оваа веб страна.
Сите превземања кои се без дозвола на Купи Карти За Се, ќе се сметаат за нелегални и
ќе бидат предмет на соодветна легална процедура!