НЕ МИ ГО ЧЕПКАЈ ПИВОТО

ПРЕМИЕРА на театарската претстава “НЕ МИ ГО ЧЕПКАЈ ПИВОТО”

27.07.2020 (понеделник)

локација: Куршумли Ан

почеток: 20:30 часот

 Претстава за тројца патници кои во недостиг на вистинска љубов бараат љубов што не е вистинска.

Еротика. Љубовни интереси. Соголување. Пиштол. Секс. Дрога. Пари. Власт. Моќ. Страст. Лага.

Од се по нешто во нешто што е измрдано и не вреди, но постои и ќе го видиме. - Ѓорѓи Ризески

Претставата „НЕ МИ ГО ЧЕПКАЈ ПИВОТО!“ е авторски текст на актерите и режисерот инспириран по текст на Армуш Бериша Бели. Оваа театарска комедија е можност за љубителите на уметноста и театарот (низ многу смеа и позитивни вибрации) да ја согледаат сликата за луѓето во “градот”.

Инспирацијата актерите ја црпат од секојдневието кое го живеат, сведочат и од себе го вадат тоа што го сакаат за ликовите. Сите ликови носат своја комплексност за илузиите и стравовите на ова време. Станува збор за современа тематика за која денес слободно може да кажеме дека е модерна.

Режисер: Ѓорѓи Ризески

Актери:

Јулија - Надица Петрова

Срџан- Давид Илиќ

Слободан - Бобан Алексоски

Кореограф и сценски движења: Ирена Лозинска

Асистент режија: Тамара Стојаноска

Сценограф: Мартин Манев

Дизајн на плакат: Александра Таушанов и Владимир Димковиќ

 

Камера и монтажа на видео: Доан Доѓан

Благодарност до Марко Илиќ, Мартин Манев, Драган Димковиќ, Воислав Пехчевски

Генерален спонзор на претставата - „КОЖУВЧАНКА“ (Lifer Beer)

Продукција: ТЕАТАР „ЗЛАТЕН ЕЛЕЦ“ СКОПЈЕ

 

ВАЖНО СООПШТЕНИЕ ЗА ПУБЛИКАТА:

Согласно објавените протоколи бројот на публиката ќе биде ограничен и задолжитело ќе биде почитувањето на препорачаните мерки:

- носење заштитни маски,

- мерење телесна температура

- одржување на пропишаната физичка дистанца меѓу посетителите во

гледалиштето,

- дезинфекција,

- влезот на публиката ќе започне во 20:30 часот

Согласно Протоколите заради регулирањето и контрола на бројот на публика ќе се продаваат влезници по цена од 100 денари.

Влезниците за настаните ќе се продаваат онлајн преку: kupikartizase.com или во салонот на „Југотон“ во Градскиот трговски центар.

Skopsko Leto Skopje Кожувчанка LiferBeer