Минхаузен

pretstava vo mobСе работи за трагикомедија која дава поинакво видување на Минхаузен и на вистината.
Оваа пиеса е општочовечка заштита, зошто во секој од нас постои Минхаузен.

Но, тука е превртено гледањето на Минхаузен, зошто тој е човекот кој никогаш не говори неправилности, туку секогаш ја говори вистината. Претстава дека човекот никогаш несмее да се предаде себеси, зошто тогаш ја предава и својата душа. Се обидуваме да се смееме на самите себеси - вели Исакoв.

МИНХАУЗЕН од Григориј Горин
Режија: Александар Исаков
Играат:
Борис Чоревски - Барон Минхаузен
Викторија Степановска - Марта
Соња Михајлова - Јакобина Фон Минхаузен
Васко Мавровски - Теофил Фон Минхаузен
Мартин Мирчевски - Томас
Слободан Степановски - Градоначалникот
Петар Горко - Рамкоф
Јулијана Стефановска - Судијата
Александар Стефановски - Наредникот

Билети преку продажната мрежа на Купи Карти За Се,
по цена од 250 денари.

11.06.2012 (Вторник)
МОБ, почеток 20:00 часот