Медеја

pretstava vo mob

Нада Кокотовиќ е една од пионерите на југословенската авангарда, режисерка и кореографка, која долги години живее во Келн, Германија, каде што има свој театар.

Приказната за Медеја е најраниот мит за колонизацијата на грчката легенда. Границата во која митот се претвора во историја. Тоа е почетокот на европската колонизација на жената...

Режија: Нада Кокотовиќ

Билети преку продажната мрежа на Купи Карти За Се, по цена од 250 денари.

09.06.2012 (сабота)
МОБ, почеток во 20:00 часот