MakeDox

programaМлад и ретко авангарден фестивал на креативен документарен филм. Еден од најјаките катапулти за создавање кино-публика во Македонија. Освојува, велат, со својата топлина и квалитет. Среде прекрасниот Куршумли ан вибрираат филмски приказни, работилници и перформанси, док-муабети под магична смоква и музика под ноќното небо. Од 2010 година наваму, секое лето на отворено.
Седмото издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“ ќе се одржи од 20 до 26 август во Куршумли-ан, Чифте амам и Музејот на современата уметност во Скопје.

ИНФОРМАЦИИ ЗА БИЛЕТИ

Целовечерен билет за проекциите и настаните во Куршумли Ан од 21-ви до 25-ти август – 150 денари

Целовечерен билет за проекциите и настаните во Куршумли Ан на 20-ти и 26-ти август  – 300 денари

Цена на билет за една проекција на платото пред Куршумли ан- 50 денари

Фестивалска карта за сите проекции: 1.200 денари
Барање за фестивалска карта со ваше име и презиме и фотографија испратете на имејл: festival@makedox.mk. Ве молиме во праката напишете ЗА ФЕСТИВАЛСКА КАРТА.

Билетите можете да ги купите во предпродажба и за време на фестивалот на сите продажни места на „Купи карти за се“ и он-лајн на нивната веб страна како и на самото место на настанот.

TICKETS INFO

Evening ticket for Kurshumli In screenings (21st - 25th August) - 150 MKD (2.4 EUR)

Evening ticket fomakedoxr Kurshumli In screenings & concerts (20th and 26th August) - 300MKD (4.9 EUR)

Ticket price per projection for Kurshumli Out- 50 MKD (0.8 EUR)

Festival ticket for all projections: 1.200 MKD (19.5 EUR)
You can apply for the festival ticket by sending us your Name and Surname and your head shot on festival@makedox.mk. Please write FESTIVAL TICKET in the subject line.

You can buy the tickets in the “Kupi karti za se” sell network and online or in front of Kurhsumli An before the screenings.