Kurd Maver!ck

kurd maverick

Германскиот суперстар DJ Kurd Maver!ck доаѓа во Скопје...

Maver!ck ќе биде задолжен за најурбаната новогодишна журка оваа година... Бидете дел од вистински урбаната журка со вистинските луѓе.

Домашна подршка ќе му бидат dj-ите од Антенна 5 радио
Nikifor
LephonQ
Iceberg

31.12 (четврток), Метрополис Арена, старт 21:30

Kurd Maver!ck е германски хаус Dj и продуцент. Во раните 90-ти е фасциниран од техно движењето, кое иако не било сосема непознато за него брзо го освојува овој тип на музика. Во Дизелдорф за првпат има можност да слушне хаус звуци и оттогаш е јасно во која насока продолжува неговото музичко патување. Неговите бројни изданија и ремиски на два пати му ја носат титулата Essential New Tune, во емисијата на најпознатиот британски дј Pit Tong, на BBC. По што тој станува нераздвоен дел од интернационалната хаус сцена.

Првите 500 билети како празничен подарок ќе бидат со следниве цени
Партер - 200 денари
Галерија - 100 денари
ВИП - 300 денари

Истите се пуштени во предпродажба преку продажната мрежа на Купи Карти За Се.