Крвава Свадба

Зошто ја напишав оваа драма?
Пролетта, 2012 година, присуствував на предавање од Џорџ Стејнер на универзитетот Лондон. Тој зборуваше за национализам и насилство. Професорот Стејнер зборуваше за Алжир и луѓето кои ги познаваше во оваа ситуација...

Јулија Паскал

teatarska pretstava"Крвава свадба" од на Јулија Паскал (В. Британија)
(праизведба)

Режија: Јулија Паскал

15 Август 2012, Центар за култура "Григор Прличев", почеток 21 часот

Аела го запознава човекот кој што го убил нејзиниот свршеник. Овој човек поставува бомби во кафулето често посетувано од полицијата. И Аела е полицаец. Таа бара да го види убиецот...

Цената на билетите изнесува 300 денари.