Кристијан Каровски

 

18.12.2019 | 20:00 часот
Кристијан Каровски-пијано 

Музеј на македонската борба – Скопје
локација: плоштад  „Филип  II“
адреса: 11-ти Март, Скопје

 

 

 

Среда е за концерт во музеј! 

 

Пијанистот  Кристијан Каровски, доцент на катедрата за пијано на Факултетот за музичка уметност  Скопје, со својот извондредно богат репертоар изведува дела од сите епохи на светската музичка ризница. Неговото  музицирање е забележано од стручната критика.

 

На концертот  ќе изведе дела од светските класици  В.А.Моцарт, Л.В.Бетовен, Ф.Менделсон, С.Рахманинов од литературата за пијано.

 

Бидете и Вие во музеј! 

 

Програма: В.А.Моцарт, Л.В.Бетовен, Ф.Менделсон, С.Рахманинов

 

 

 

Билети по цена од 250 денари / 150 денари за ученици и студенти