Краков за Велигден

krakov polska1 ден 17.04: МАКЕДОНИЈА
Состанок на групата во 11.оо ч. Патуваме кон Краков. Ноќно возење.

2 ден 18.04: КРАКОВ
Пристигнуваме во Краков претпладне. Посета на: Кралскиот дворец, Катедралата и гробницата на Полските кралеви, црквата Св. Петар и Павел, Маријацка базилика, Флорењска порта, Барбакан, плоштадот Марко... до послеполадне кога се сместуваме во хотел. Ноќевање.

3 ден 19.04: КРАКОВ - АУШВИЦ
Доручек. По доручекот факултативна посета на Аушвиц 1940 – 1945 год. „Фабрика на смртта". Посета на меморијалниот музеј и двата дела на логорот: Оснијецим и Брзеника. Попладнето враќање во хотел. Ноќевање.
4 ден 20.04: КРАКОВ - ВЈЕЛИЧКА
Доручек. По доручекот факултативна посета на Вјеличка - подземна фабрика за сол на 9 нивоа со подземни езера и прекрасни дворани. Попладнето враќање во хотел. Факултативна посета на национален ресторан. Ноќевање.

5 ден 21.04: КРАКОВ - МАКЕДОНИЈА
Доручек. По доручекот слободно време до попладне кога поаѓаме кон Македонија.

6 ден 22.04: МАКЕДОНИЈА
Пристигнуваме во раните утрински часови.

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ ИЗНЕСУВА 9.990 денари

Во цената на аранжманот е пресметано:

  • Пат на наведената релација со автобус / минибус
  • 3н/п во Краков
  • Разглед на Краков со локален водич
  • Организација и реализација на патувањето

Во цената на аранжманот не е пресметано:

  • Патничко осигурување - 210 ден
  • Влезници за знаменитостите кои се посетуваат
  • Факултативна посета на Аушвиц - 20€
  • Факултативна посета на Вјеличка - 25€
  • Факултативна посета на национален ресторант - 35€
  • Се она што не е предвидено со програмата

Напомена: За реализација на екскурзијата потребна е група од 45/25 особи. Ноќевањата се во хотели со 2** и 3*** на база ноќевања со доручек. За реализација на факултативните посети потребна е застапеност од 70%.

За повеќе информации јавете се на 047 553 666 или пишете на info@taglobus.mk