Jose Carreras

operski pejac, tenor

На 10 Декември, по покана на музичко - продуцентската компанија Џокер Медиа, во Бугарија ќе гостува еден од најубавите гласови на XX век, светски познатиот тенор Jose Carreras.

Настанот е уникатен по својата природа бидејќи ќе биде единствениот европски божиќен концерт на Jose Carreras. Со него, во Софија ќе пристигне и број еден диригентот во светот Дејвид Хименес. Carreras ќе пее под придружба на Софиската Филхармонија и Националниот филхармоничен хор "Светослав Обретенов".

Балканската публика ќе може да ужива во дел од неговиот познат репертоар, кој вклучува над шеесет опери од кои се издвојуваат Бохемија Токсана, Вертер, Дон Карлос, La Forza Del Destino, Бал со маски и многу други. Во Бугарија ќе се претстави и со две канцонети кои ги пеел заедно со двајцата светски познати оперски пејачи - Лучијано Павароти и Пласидо Доминго.

Концертот ќе се одржи во првата хала на Националната палата на културата, во Софија, Бугарија. Со почеток во 20 часот.

Цените на билетите изнесуваат 2050, 2650, 3350, 3950 и 4950 денари.
Истите можете да ги купите онлајн преку Купи Карти За Се.