Јане Задрогаз

Приказна за еден народ, за еден змеј, за еден Јане.
Мотивите се од македонското народно творештво - од огромната ризница собрана на најголемиот собирач на народни умотворби Марко Цепенков. Текстот е драмски приказ кој Стефановски го води кон целта: вечната борба за подобар живот...

pretstava vo mob

Режија: Љупчо Ѓоргиевски

Играат:

Габриела Петрушевска
Николче Пројчески
Мартин Мирчевски
Пеце Спировски
Филип Мирчевски...

Билети преку продажната мрежа на Купи Карти За Се,
по цена од 250 денари.

11.06.2012 (понеделник)
МОБ, почеток 20:00 часот