Госпоѓица Јулија

teatarska pretstava

 

 

"Госпоѓица Јулија" - од Август Стриндберг

Режија: Ана Петерсон - Шведска
Интима театар - Стокхолм, Шведска

11 Август 2012, Центар за култура "Григор Прличев",
почеток 21 часот

Оваа 2012 година е славење на животот на Август Стриндберг и на неговото уникатно и современо дело. На стогодишнината од неговата смрт, неговиот широк репертоар се изведува во Шведска, но и надвор од неа.
Актерката и режисер, Ана Петерсон ќе има свој придонес со новата адаптација на "Госпоѓица Јулија", режирајќи, а во исто време и глумејќи ги сама, сите три ликови...

Цената на билетите изнесува 300 денари.