Global Game Jam 2016

"Global Game Jam по четврти пат во Македонија!


global game jamGlobal Game Jam е најголемиот интернационален настан за креирање на дигитални игри кој се одржува еднаш годишно, истовремено на голем број локации низ целиот свет во вид на 48­-часовен маратон. Како дел од International Game Developers Association (IGDA) неговата цел е да ги обедини сите кои креираат или имаат желба да креираат игри и да поттикне креативност, соработка и експериментирање. Во 2015 година Global Game Jam се одржа на 518 локации во 78 земји и беа создадени преку 5400 игри.

Македонија го започна своето учество во 2013 година со локации во Скопје и Битола, а од оваа година и во Универзитетот Св. Апостол Павле во Охрид. Во изминатите три години интересот за учество беше изненадувачки голем. На него досега се сретнаа скоро 600 учесника - професионалци, студенти, средношколци и ентузијасти од различни сфери за заедно да креираат игри, разменуваат знаење и остваруваат контакти. Досега се создадени 77 видео игри во прототип, од кои некои продолжија да се развиваат во комерцијални продукти.

Имаме најголем број на учесници во регионот. Ајде да бидеме уште побројни!!! "

Локации: 
Скопје: Seavus Incubator 
             ( ул. 11 Октомври 33А, Скопје; Google Maps: 41.987028, 21.439822)

Битола: Факултет за информатички и Комуникациски Технологии 
              (ул. Партизанска бб, Битола; Google Maps: 41.023013, 21.326408)
 
Пријавување на учество:
Скопје: http://globalgamejam.org/2016/jam-sites/ggj-macedonia
Битола: http://globalgamejam.org/2016/jam-sites/global-game-jam-2016-bitola

За повеќе информации: 
https://www.facebook.com/GlobalGameJamMacedonia

Билети во предпродажба преку продажната мрежа на Купи Карти За Се и онлајн на нашата веб страна, по цена од 100 денари.