Џема Бертањоли

sopran koncertЏема Бертањоли - сопран (Италија)
Франческо Де Зан  - пијано (Италија)

Програма: Шуберт, Белини, Моцарт, Росини

13 Август 2012, Св. Софија,
почеток 21 часот

 

 

Џема Бертањоли е сопранистка со јасен и чист глас, со одреден "ранлив" квалитет и експресивна техника.

Франческо Де Зан се смета за еден од најинтересните пијанисти на неговата генерација, совршен и рафиниран камерен музичар.

Цената на билетите изнесува 300 денари.