Фолк Фест Роса

На наше огромно задоволство, Ве каниме да бидете дел од најеминентниот и најдобриот фестивал посветен на промовирање и создавање на квалитетната македонска народна песна : ФОЛК ФЕСТ РОСА 2019. Оваа година славиме јубилеј, 20 ГОДИНИ ФОЛК ФЕСТ РОСА.

Како и секоја година и оваа ќе настапат дел од најпознатите имиња на Македонска фолк сцена. Миле Кузмановски, Душко Георгиевски, гр.Академци, Мишко Крстевски, Милица Кузмановска, Маријан Коцев, Анета Наковска,Сања Сани, Кате и гр. Соната, Анастасија Петреска, Далибор Ѓошиќ, Јовица Мицевски, Стојне Николова, Дамјан Стојановски и др. “

29 Ноември 2019 – петок, во Големата сала на Националната Опера и Балет (НОБ). Почеток во 20:00 часот.

Цена на влезницата: 300 денари