ФОЛК ФЕСТ РОСА 2014

folk fest rosa

На 28 ноември во Универзалната Сала во Скопје по ЈУБИЛЕЕН 15 пат ќе се одржи фестивалот на новосоздадени македонски народни песни ФОЛК ФЕСТ РОСА 2014. Фестивалот е традиционално ревијален, единствените награди кои ги доделуваме се наградите за животно дело кои и оваа година ќе заминат во рацете на 3 доајени на македонската народна музика. На овогодинешното издание е потврдено учеството на најголемите македонски фолк ѕвезди. Меѓу оние кои ќе настапат ги издвојуваме: Наум Петрески, Татјана Лазареска, Благоја Грујоски, Милица Кузмановска, Марјан Коцев, Душко Георгиевски, Даниела Темелковска, Новица Василевски и други. 

28 ноември 2014 - 20.30 часот, Универзална Сала

Билети во предпродажба преку продажните места на Купи Карти За се, по цена од 300 денари.