Фолк Фест Роса

festival za folk muzikaОваа година фестивалот за новосоздадени народни песни, Фолк Фест Роса, го одржува своето тринаесето издание.

Еден од најголемите атрибути на овој фестивал е неговата ревијалност (фестивал без награди), песни во духот на македонската народна песна, присуството на најеминентните композитори, аранжери и текстописци. Оваа година, своето присуство на фестивалот го најавија: Душко Георгиевски, Елена Велевска, Благоја Грујоски, Милица Кузмановска, Татјана Лазаревска, Анастасија Петреска, Ленче и Горан Кукиќ, Анета Наковска...

23 ноември 2012, Универзална сала, почеток 20:00 часот.

Карти во продажба во музичката продавница ПОЛА ЈУГОТОН, ГТЦ 1 кат и онлај преку Купи Карти За Се.