Ecos Company Flamenco

Кубанскиот фламенго бенд, Ecos, ќе настапи во МОБ ( Македонска Опера и Балет ) 04,07 и 12 ноември 2018. Овој музички - танц спектакл го изведуваат дури осум музичари и пет балерини, кои за прв пат ќе настапат во МОБ.

Ecos е една од најпочитуваните фламенко групи кои со нивната работа, на креативен начин ги истражуваат и интегрираат кубанскиот и шпански танц елементи, 

Ecos групата е формирана во 1999 година од страна на искусни кубански музичари и танчери и важат за познат состав на академските уметници од Куба.

По настапите на меѓународни фестивали, големи спектакли и театри од целиот свет, публиката во Скопје ќе има единствена можност да присуствува на нивното шоу во МОБ и во атмосфера да се ја почувствуваат страста која го носи овој специфичен тип на фламенко.

Овој проект е поддржан MAКУБА, Здружение на пријателството меѓу народите на Македонија и Куба.

Директор и професор по балет и кореографија: Ana Rosa Meneses

Музичари и вокали: Miguel Chávez, Addis Moreno, Iriela Rech, Noel Gutierrez ( професор гитара ), Juan Carlos Otero, Roberto Mochado, Marlon González ( професор пиано )

Балерини: Angela Badell ( професор ), Sandra Sardiñas, Claudia Cartaya, Ailin Rodríguez, Darlen Cabrera

Билети во предпродажба по цени од 990. 1290, 1490, 1990 и 2190 денари