Драган Даутовски New Project

Драган Даутовски New Project е резултат на се она што може да го понуди еден уметник со богат творечки опус, долгогодишно педагошко искуство и богата концертна активвност по домашните и светските сцени.

Уметник чиешто творештво најмногу се базира на традиционалниот македонски музучки фолклор но како добар познавач и на другите музички правци и стилови на денешницата, често можат да се препознаат елементи од класичната музика, од jazz или поп културата, но и традиционални мотиви и од другите етноси присутни на балканот, создавајќи на тој начин сопствен и препознатлив стил.

New Project е сосема нов музички израз изроден од музичката работилница на Драган Даутовски и и премиерно ќе биде изведен во MKC Club @ Restaurant во петок 07.10.2011 со почеток во 21:30 часот.

Во проектот учествуваат:

Драган Даутовски - electric tambura

Мартин Јосифовски - bass

Жифко Чиритоски - saksafon

Ратко Даутовски - percussion

 

Цени на билети
Предпродажба 200 денари
На врата 250 денари