Декамерон

tatarska pretstava za mladiДекамерон - Џовани Бокачо

Во изведба на МНТ и Театарот за деца и младинци, Скопје, Р. Македонија

18 Август 2012, Центар за култура "Григор Прличев", почеток 21 часот

Дамнешната желба на Театарот за деца и младинци од Скопје да ја зајакне младинската сцена и да ја направи рамноправна и не помалку важна од детската сцена, преку оваа копродукција со МНТ и со премиерата на Охридско лето, ќе стане реалност.

Режија: Боњо Лунгов - Бугарија (премиера)
Адаптација и драматизација: Иван Теофилов
Драматургија на текст: Маја Енчева
Кореографија: Константин Каракостов
Музика: Михаил Личков
Сценографија: Дилјана Прванова
Превод и препев: Никола Маџиров

Улоги: Јелена Јованова, Арна Шијак, Магдалена Ризова, Марија Новак, Владимир Јачев, Славиша Каевски, Татјана Павловска - Кочовска, Ана Левајковиќ, Владимир Лазовски, Предраг Павловски...

Цената на билетите изнесува 300 денари.