De:sonanz Festival 2016 // Neo:trad

De:sonanz Festival 2016 // Neo:trad
(01.10.2016 - 10.10.2016) МКЦ Скопје + други локации низ градот.

de sonanz 201610 дена уметност / 10 дена музика / 50+ артисти кои ќе го трансформираат Скопје во епицентар на современата култура.Богата и ексклузивна програма под Neo:Trad темата (http://www.desonanz.org/neotrad) предводена од електронскиот мистицизам на OAKE [Downwards / Berlin DE], британската D'n'B легенда dBridge, чуварите на македонските традиционални звуци Баклава [SJF / MK], едно од најактуелните нови имиња на британската техно сцена - Rommek [Blueprint / UK], експерименталното дуо Scald, Лондонскиот колектив Loose Lips и поддршка од безмалку целата уметничка, музичка и алтернативна сцена на Скопје.Детални информации за програмата, изложбите, работилниците и бесплатните настани во склоп на фестивалот: www.desonanz.org или на ФБ настанот: https://www.facebook.com/events/1805957406348490/

desonanz vikend
БЛОК КАРТА: 850 денари предпродажба
(сите настани* на De:sonanz 2016)

БЛОК ПАКЕТ: 1200 денари предпродажба
(De:sonanz 2016 блок карта + De:sonanz маица + ексклузивен дигитален принт потпишан од De:sonanz уметник)

ВИКЕНД КАРТА (7/8/9 октомври): 650 денари предпродажба до понеделник (03.10.2016)  // 750 денари од понеделник (03.10.2016)
(сите настани* за време на главниот фестивалски викенд во петок, сабота и недела 7/8/9 октомври)

ЕДНОДНЕВНА КАРТА:

САБОТА (01.10.2016)
Отворање на фестивалот + Бела Ноќ во МКЦ Скопје // Влез: слободен
/денсинг сала (старт: 01:00)
Kumo (Jono Podmore) [Metamono / UK] (live act + theremin session)
Amplidyne Effect & Ogie [MK] (concert)

desonanz 310ПОНЕДЕЛНИК (03.10.2016)
A Night in The Catacombs (локација: МКЦ Скопје)
Gargoyles [MK] // концертна промоција на деби албумот "Gargoyles"
Skullcrush [MK]
Schwartzen [MK]

ВТОРНИК (04.10.2016)
локација: Отворено Графичко Студио (старт: 21:00) // Влез: слободен
изложба: Тамара Забазноска "Stringscapes"
музика: Modem Priest [MK] (live act)

СРЕДА (05.10.2016)
локација: Concept37 (старт: 20:00) // Влез: слободен
изложба: Ина Михајлова - "Holy Plant"
музика: Ogie [BTKRSH / MK] (dj set)

ЧЕТВРТОК (06.10.2016)
локација: галерија Јавна Соба/Public Room (старт 20:00) // Влез: слободен
изложба: Оливер Маринкоски "Society"
музика: Likvidator [MK] (live act)

desonanz petokПЕТОК (07.10.2016)
локација: МКЦ Скопје (повеќе бини)
почеток: 21:00

/денсинг сала
OAKE [Downwards / Berlin DE] (dj set)
Баклава [Skopje Jazz Festival Records / MK] (concert)
Rommek [Blueprint / Sonntag Morgen / UK] (dj set)
Scald [Section 27 / UK] (concert)
Stormfield [Combat Recordings / UK] (dj set)

+ Lazy Kidz Visualz [MK] (vj performance)

/хол: Loose Lips (London UK) вечер
Treece [SWMS / UK] (concert)
Paxman [Loose Lips / UK] (dj set)
Medallion Man [Loose Lips / UK] (dj set)
Drazi Drags [MK] (dj set)
Nema Signal [MK] (media art concert)

desonanz sabotaСАБОТА (08.10.2016)
локација: МКЦ Скопје (повеќе бини)
почеток: 23:30

/денсинг сала
dBridge [Exit Records / Metalheadz / UK]
Darko Stepic b2b D.Lite [D2 / MK]
Random b2b Tecktone [BTKRSH / MK]
Snah b2b Puk'kah [D2 / MK]

+ Lazy Kidz Visualz [MK] (vj performance)

/хол: Code XX вечер: програма од женските DJи на скопската сцена
Hristina Shekerova [Kanal 103 / Code XX / MK]
Maggie [BTKRSH / Code XX / MK]
Ivana Dragsic [Kanal 103 / MK]
Violeta Kacakova [Kanal 103 / PMG / MK]

НЕДЕЛА (09.10.2016)
локација: Планетариум МКЦ
T-scale [Loose Lips / Repostion / BE] (live act)
Klara & Defect 13th [MK] (live act)
Random [MK] (dj set)

ПОНЕДЕЛНИК (10.10.2016)
локација: МКЦ Скопје (повеќе подиуми)

/Планетариум МКЦ (почеток: 20:00)
Adi Imeri [MK] (concert)
Amplidyne Effect [MK] (concert)
Jamaican Space Research Programme [INTL] (live act)

/денсинг сала: Ехо Од Далечното Минато (почеток: 23:00)
DJ Funky Junkie [Vehicle Records / RS]
DJ Goce SAF
DJ Chvare
DJ Hypertech

+ Lazy Kidz Visualz [MK] (vj performance)

/хол: Room 313 + Guests (почеток: 23:00)
LTX [Room313 / MK]
Mitrik [Room313 / MK]
Samardziski [Room313 / MK]

+ Secret Guest

##########################

* Капацитетот на настаните во МКЦ Планетариум е строго лимитиран и не е возможно да се вклучи за сите посетители. Приоритет имаат носителите на блок/викенд карта, кои при купувањето или разменувањето на нивните блок или викенд карти, за доплата од 50 денари можат да резервираат место и купат посебна нумерирана карта за секој настан во МКЦ планетариумот. 

најнови информации и детали околу програмата: www.desonanz.org

прашања и информации: desonanzfestival@google.com