DE:SONANZ FESTIVAL #4

de sonanz 4Големото финале на De:sonanz Festival 2015 - настап во живо на култниот Monolake (Robert Henke). Тешко е да се замисли историјата на електронската музика без креативниот гениј на Monolake - пионер и бастион на берлинската електронска сцена кој повеќе од две децении е на врвот на иновативната електронската музика, музичкиот софтвер и хардвер (дизајнер на Ableton Live), аудиовизуелниот дизајн и секако - опасен клубски артист чија продукција е уникатна, совршено испродуцирана, информирана од минатото, но цврсто насочена кон иднината.

Оваа вечер на Monolake ќе му се придружи и уште едно име кое го има оставено својот белег во историјата на берлинската сцена и електронската музика воопшто. Electric Indigo (Susanne Kirchmayr) е девојка која уште од доцните 80'ти и раните 90'ти е синоним за европскиот техно звук и DJ со 25+ годишна кариера полна со настапи од Love Parade настаните во раните 90'ти до CTM/Transmediale 2015 и институција на клубската техно сцена со редовни настапи во Tresor, Berghain, //about:blank, Suicide Circus... Освен како DJ, Electric Indigo е продуцент, национален уметник на Австрија, а активна е и како активист за правата на жените - куратор на Female:Pressure техно вечерите кои го обиколуваат светот и претставуваат женскиот талент во електронската музика.

de sonanz 4Во денсинг салата во МКЦ покрај Monolake и Electic Indigo со DJ сетови ќе се претстават Andreas Hz и Martchin од BTKRSH колективот, додека холот на МКЦ е резервиран за моќен аудио-визуелен DSPH showcase со Abduct/ABDX (Мексико), Noitu, Baltronic и Vertical Sofa.

Понеделник (07 септември) @ МКЦ
dancing hall (денсинг сала, горе) // почеток 23:00

MONOLAKE -live act-
(Monolake / ICM :: Berlin DE)

ELECTRIC INDIGO (female:pressure :: Vienna AUT)

Andreas Hz (BTKRSH)
Martchin (BTKRSH)

VJs: Lazy Kidz Visualz

 

 

IDM & Experimental stage (хол, доле) // почеток: 19:00

DSPH A/V showcase:

Noitu
ABDX
Baltronic
Vertical Sofa (live)

+ визуелни инсталации и проекции:
Abduct / Lazy Kidz Visualz / Ивана Пирковска

***
Карти во предпродажба (www.kupikartizase.com):
(24 август - 31 август): 400 ден
(01-07 септември): 500 ден

Карти на врата:  до 01:00 500 ден, потоа 600 ден.

Капацитетот на овој настан е ограничен на 500 посетители, согласно побарувањата на Monolake  за квалитет на звукот и распореденост на визуелните елементи.