DE:SONANZ FESTIVAL #3

de sonanz 3Концертен ден на De:sonanz 2015 каде премиерно македонската публика ќе има можност да ги проследи премиерните изведби на долго-очекуваните албуми од Телемама и Демек, светски премиери на неколку возбудливи интердисциплинарни мултимедиски перформанси кои ја зближуваат музиката со модерниот танц и поезијата, како и отворање на две изложби - циклусот илустрации "Dystopia" на Иван Галовски и визуелно магичната инсталација на Ивана Пирковска "Log In..."

Недела (06 септември) @ МКЦ (Кино Фросина)
почеток: 20:00

Telemama // концертна промоција на албумот "Мис Слобода"

Aleksandar Grozdanovski (Herzel) & Aleksandra Petrushevska
- "DVA" (dance/audio/video performance) *светска премиера*

Dimitar Dodovski ft. Jujo - "Potential Worlds" (poetry & a/v performance) *светска премиера + концертна промоција*

Демек *светска премиера + концертна промоција на албумот "Неонормализам"*

Melani Digit (motion/video performance)

Ѓорѓи Јаневски & Марсо @ Бифе Фросина

+ Изложба "Dystopia" на Иван Галовски
+ Проект „ log in…“ на Ивана Пирковска

***

Карти во предпродажба (www.kupikartizase.com): 200 ден
Карти на врата: 200 ден

Напомена: Бројот на карти за оваа вечер е ограничен на 250 седечки места во Кино Фросина