DE:SONANZ FESTIVAL 2015

DE:SONANZ FESTIVAL 2015

04-07 септември // МКЦ + Kapan An + повеќе локации низ Скопје

de sonanz

De:sonanz Festival 2015 - четири спектакуларни вечери посветени на модерната музика и мултимедијална уметност во Скопје (4 - 7 септември 2015) со гостувања на Monolake, Objekt, Electric Indigo, Disphonia и богата програма која вклучува 40 + артисти. Во своето седмо издание, De:sonanz е пресек на глобалните иновативни музички и уметнички текови, но и најголемиот колаборативен проект на целокупната македонска сцена кој го става Скопје во фокусот на вниманието на светската музичка јавност.
За визуелната компонента на фестивалот ќе се погрижи интернационалниот VJ тим, составен од Marija B.Jones (Berlin), Abduct (Mexico City) и Lazy Kidz Visualz (Skopje).
Фестивалот се отвора во петок (04 септември) во Капан Ан, потоа следуваат три фестивалски денови во кои голем број музички и уметнички случувања ќе бидат распоредени низ просториите на МКЦ Скопје.
Детална програма по денови:
## Петок (04 септември) @ Капан Ан // летен отворен простор
OBJEKT [Berlin DE/UK] (PAN/Hessle Audio/Leisure System)
Ilina Angel (Kanal 103)
Apostolski (Drop Series)
Marko Rikaloski (BTKRSH)
+ визуелни инсталации и проекции низ целиот Капан Ан
## Сабота (05 септември) @ МКЦ // два подиуми // D2  bass room (денсинг сала, горе)
DISPHONIA [Athens GR] (Eatbrain / SOM music / Dutty Audio)
Darko Stepic (D2) 
Hypertech (D2)
Teck Tone (Neuritmix)
D.Lite (D2)
// PMG + Drop Series showcase (хол, доле)
Mirko Popov (PMG)
Vidinovski (Drop Series) 
Galatheia (PMG)
Alex Acid (Drop Series)
>> Недела (06 септември) @ МКЦ (Кино Фросина)
Telemama // концертна промоција на албумот "Мис "Слобода
Аleksandar Grozdanovski (Herzel) & Aleksandra Petrushevska - "DVA" (dance/audio/video performance) *светска премиера*
Dimitar Dodovski ft. Jujo - "Potential Worlds" (poetry & a/v performance) *светска премиера + концертна промоција*
Демек *светска премиера + концертна промоција на албумот "Неонормализам"*
Melani Digit (motion/video performance)
Ѓорѓи Јаневски & Марсо @ Бифе Фросина
+ Изложба "Dystopia" на Иван Галовски
+ Проект „ log in…“ на Ивана Пирковска

## Понеделник (07 септември) @ МКЦ dancing hall (денсинг сала, горе)
MONOLAKE -live act- (Monolake / ICM :: Berlin DE)
ELECTRIC INDIGO (female:pressure :: Vienna AUT)
Andreas Hz (BTKRSH)
Martchin (BTKRSH)
IDM / Experimental Room (хол, доле): DSPH A/V showcase // NOITU (live), Vertical Sofa (live), Baltronic, Abduct
***
Цени на фестивалските блок-карти:
[10-25 август] 600 ден.
[25-31 август] 700 ден.
[01-04 септември] 800 ден.
VIP карти: 2000 ден (бекстејџ пристап, освежувања, афтери...)
 
Карти за индивидуалните фестивалски вечери ќе бидат достапни од 23 август. Бројот на карти пуштени во оптег е строго лимитиран и соодветствува со капацитетот на локациите, особено за настаните во МКЦ и Кино Фросина. 
Фестивалот De:sonanz е оргнизиран од здружението на граѓани "3.14 Брокули" и поддржан од Гете институтот – Скопје.

 

www.desonanz.org.mk