ТАНЦ ФЕСТ СКОПЈЕ 2011

Dance Fest 2011 Skopje

Интерарт Културниот Центар со огромно задоволство ве поканува на 7-то издание на меѓународниот фестивал за современ танц/балет
"ТАНЦ ФЕСТ СКОПЈЕ 2011", кој ќе се одржи од 05.04.2011 до 13.04.2011 на повеќе локации во Скопје и Битола.

На свеченото отворање ќе настапи светски реномираниот "СКАПИНО БАЛЕТ" од Ротердам, Холандија со претставата "Holland +".

Овој ансамбл редовно настапува на најпрестижните светски фестивали и конечно оваа година ќе се претстават и пред македонската публика.

Не пропуштајте ја оваа единствена можност да го погледнете овој несекојдневен балетски спектакл!

На 12 април на големата сцена на МОБ ќе имате можност да го видите Истанбулскиот Национален Балет со извонредната претстава "Дон Кихот" во маестрална изведба на танчерите, кои еднаш веќе ја одушевија нашата публика!

Резервитајте или купете билет на време, бидејќи искуството ни покажа дека за Танц Фест Скопје секогаш се бара билет повеќе!

-Танцот и ние. А вие?-

Ве очекуваме!

 

ЦЕНИ НА БИЛЕТИ

“Holland+” 
Скапино Балет Ротердам, Холандија

Македонска Опера и Балет – Голема сцена
05 април 2011 / почеток 20:00 часот 

250 денари
“Дон Кихот”
Државен Балет Истанбул, Турција

Македонска Опера и Балет – Голема сцена
12 април 2011 / почеток 20:00 часот 
 250 денари

“Interface”
Загребачки Плесни Ансамбл, Хрватска

Македонска Опера и Балет – Мала сцена
09 април 2011 / почеток 20:00 часот 

200 денари (седиштата не се нумерирани)