Брачна игра

bracna igraБрачна игра
08 април, МНТ, почеток 20 часот

според Едвард Олби

Режисер: Тони Михајловски
Извршен продуцент: Симона Угриновска
Продуцент: Виолета Дамевска – Ѓоргиева
Преведувач од англиски: Весна Петрушевска
Костимограф: Елена Пандева
Изработка на костимите: Модно студио - Елена Лука
Сценограф: Илина Ангеловска
Реализација на сценографијата: Флорис од Кочани
Музичка илустрација: Игор Џамбазов и Весна Петрушевска
Дизајнер на плакат: Срѓан Јаниќијевиќ

Времетраење: 75 минути
Пауза: Не
Сцена: Голема

Актерска екипа:

Џилијан - Весна Петрушевска
Џек - Игор Џамбазов

„Брачна игра“ мириса на нешто ептен лично

Брачна меланхолија!? Здодевност!? Баруштина!? Очај!? Здодевност!? 50 години!? Хистерија како гром од ведро небо!? Караница!? Здодевност!? Брачни проблеми!? Тоа па тоа!? Кој е лудаков!? Здодевност!? Што бара во мојот живот!? Џилијан и Џек!? Весна и Игор!? Јасна и Перо!? Маре и Нико? Тука? По градов? Некаде во соседството? Бла бла бла... Кај на сваќата внуката од брат? Кај кумовите? По дома? А? Познато? Мириса на нешто лично?

Мириса на нешто многу лично!

Брачна игра на Едвард Олби гарантира феноменално патување низ нервниот систем на Џилијан и Џек! Конфликт до коска! Тешки прашања сѐ уште без одговори. Психоанализа до баналност! Трагика до комичност! Љубов до омраза! Брак до развод, и назад! Феноменална забава, божем на туѓа сметка.

Тоа е тоа! Џилијан и Џек, како Весна и Игор ИЛИ Весна и Игор како Џилијан и Џек.

mnt mapa

 

Купи Карти За Се забранува било какви превземања на текстови и слики од оваа веб страна.
Сите превземања кои се без дозвола на Купи Карти За Се, ќе се сметаат за нелегални и
ќе бидат предмет на соодветна легална процедура!