Божиќен Концерт на камерниот оркестар "Скопски Солисти"

Во чест на божиќните празници, традиционално, единаесета година по ред, на 8 Јануари 2012 година, со почеток во 20 часот, во Универзална Сала ќе се одржи "Божиќен Концерт" во соработка со камерниот оркестар "Скопски Солисти", под диригентската палка на бугарскиот диригент Андреј Андреев, а во изведба на тенорот Никола Китановски и пијанистот Игор Панцевски.

Boziken koncert na kamerniot orkestar skopski solisti

Посетителите на концертот ќе можат да уживаат во класичните мелодии на реномираните автори Албинони, Моцарт, Рахманинов, Сорозобал, Шуберт и Барток.

Уживањето во божиќната магија ќе ве чини 500 денари, а билети можете да набавите преку продажната мрежа на Купи Карти За Се.