Битола Шекспир Фестивал 2019

Битола  Шекспир  Фестивал  2019 

...И на крајот вистината ќе се дознае...

 

По 7-ми пат епско патување во Битола на Интернационалниот Шекспир Фестивал.

Од 23-ти до 28-ми јуни, Шекспир живее во Битола.

Ве покануваме на свеченото отворање и на целото фестивалско возење низ официјалната и офф програмата која Ви ја испраќаме. 

Во официјалната програма најавуваме 6 театарски претстави, од 5 држави. 

Во офф програмата најавуваме промоција на книга, работилница за деца, настап на аматерска театарска група, настап на студенти идни актери, дебатно кино со проекција на филм и секој вечер афтер парти со познати бендови и ДЏ-и. 

НУ Народен театар Битола 

.....In the end truth will out...Shakespeare

Блок билети за сите претстави по цена од 600 денари. Купените ваучери се менуваат за акредитации за време на првиот влез на фестивалот.